Reflexzonetherapie

Bij verschillende vormen van reflexzonetherapie behandelt men bepaalde gedeeltes van het lichaam die betrekking hebben op met name het inwendige van een mens. Enkele voorbeelden hiervan zijn de voetzonereflextherapie, bindweefselmassage, periostmassage.

Bij voetzonereflextherapie wordt de voet als aangrijpingspunt gebruikt. Door bepaalde massagetechnieken aan de voet kan invloed uitgeoefend worden op interne organen. Dit is ook mogelijk bij de bindweefselmassage, waarbij de huid en de onderhuid worden behandeld. Voetzonereflextherapie en bindweefselmassage kunnen ingezet worden bij algehele vermoeidheidsklachten zonder duidelijke oorzaak, darmproblemen, menstruatieklachten, menopauzeproblemen, hormonale ontregelingen, hoofdpijn, enzovoort.

Bij de zogenaamde periostmassage gebruiken we het zeer gevoelige beenvlies, wat om elk botstuk is gespannen. Bij deze methode moeten we bijvoorbeeld denken aan shin splints, wat bij hardlopers en voetballers een zeer hardnekkige blessure is. Shin splints is heftige pijn in één of twee onderbenen die het normale lopen bijna onmogelijk maakt. Dit is met enkele periostmassagebehandelingen vaak volledig te genezen. 

« Terug

Contact

Voor meer informatie en/of het maken van een
afspraak kunt u bellen met 0513 - 62 88 95.